Voor/nazorg PMU

Voor het ondergaan van een permanente make-up behandeling dient u rekening te houden met een aantal zaken.

De Voorzorg


● 48 uur voor de behandeling geen; alcohol, aspirine, ibuprofen, prednison, medicijnen en/of pijnstillers met bloedverdunners, drugs en antibiotica gebruiken.

● 48 uur voor de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank.

● 72 uur voor de behandeling geen peeling en/of needling behandeling ondergaan.

● Heeft u een botox-behandeling of andere liftende ingreep ondergaan, dan is het verstandig minimaal 14 dagen te wachten voordat u een permanente make-up behandeling ondergaat.

● Bent u in verwachting, geeft u borstvoeding of bent u pas bevallen, dan kan ik u niet behandelen. Na 6 maanden kan er wel weer een afspraak worden gemaakt.

● Menstruatie kan de pigmentatie beïnvloeden, de afspraak is dan ook op eigen risico.

● Heeft u een operatie ondergaan op de te behandelen zone en is daarbij een litteken ontstaan, dan heeft dat minimaal 8 maanden genezingstijd nodig voordat u een permanente make-up behandeling kan ondergaan. Verstandig is ook om het litteken te laten behandelen door een huidspecialist om het zachter en soepeler te maken voordat u een permanente make-up behandeling ondergaat.

● Heeft u een koortslip, een slechte wondgenezing, een huidaandoening op de te behandelen zone, of een verkoudheid en/of griep, dan kan ik u niet behandelen.

● Het is niet aan te raden intensief te sporten in de uren voor de behandeling.

● Komt u voor eyeliners en draagt u wimperextensions, dan dienen deze 48 uur voor de behandeling te worden verwijdert door een specialist.

● Heeft u een pacemaker en/of bent u hartpatiënt, dan graag toestemming aan uw arts vragen.

● Heeft u andere medische aandoeningen, deze dan graag van te voren aangeven.

● Houdt er rekening mee dat alle vormen van medicatie de permanente make-up kunnen beïnvloeden.

De Nazorg


Meteen na de behandeling kan de permanente make-up er wat donkerder uitzien. Dit duurt ongeveer een week. Vanaf de 3de dag kunnen er pigment-korstjes ontstaan. Deze mag u er absoluut niet afkrabben. Doet u dit toch, dan kunnen er ontstekingen ontstaan en het pigment kan met de korst verdwijnen. De pigment-korstjes zullen vanzelf loslaten als de huid begint te genezen. Zodra de korstjes van de huid af zijn kan het lijken of het pigment helemaal verdwenen is. Schrik hier niet van, de huid is het pigment aan het verwerken. Pas 5 weken na de pigmentatie kunt u het eindresultaat van de eerste pmu-behandeling zien en ook of er nog een nabehandeling nodig is om de puntjes op de i te zetten.

Om het pigmentatieproces zo goed mogelijk te laten verlopen is het noodzakelijk om de volgende nazorg instructies strikt op te volgen;

● Raak de pmu niet of zo min mogelijk aan met uw handen. Wanneer dat toch noodzakelijk, was de handen dan eerst grondig.

● Eventueel wondvocht na de behandeling voorzichtig droog deppen met een tissue. Niet Wrijven!

● Een uur na de pigmentatie HEEL DUN after care aanbrengen. Voor het slapen met een vochtig wattenschijfje de pmu schoonmaken door voorzichtig te deppen. Droog deppen met een schone tissue en daarna ook weer voorzichtig en dun de pmu-aftercare aanbrengen. In beide gevallen; Niet Wrijven! Dit in de ochtend en de avond weer herhalen en gedurende 5 dagen aanhouden.

Dit zijn algemene aftercare richtlijnen. Het wassen en insmeren van de pigmentatie is afhankelijk van uw huidtype en zal persoonlijk met u besproken worden na de pigmentatie.

● Geen water, dagcrème, lotion of make-up aanbrengen! Bij het douchen en/of wassen van het haar het hoofd goed naar achter houden, zodat de pmu Niet Nat wordt!

● Vermijd voor minimaal 14 dagen het zwembad, de zee, sauna en/of hammam, de zonnebank en ook de zon. Na de 14 dagen altijd een hoge beschermingsfactor (50) aanbrengen op de pmu.

● De eerste 3 dagen na pigmentatie niet sporten. Zweet (zout) trekt het pigment uit de huid.

● Nabehandeling kan na 6 en tot uiterlijk 8 weken na de behandeling. Dan is dezelfde nazorg weer van toepassing.

Informatie omtrent de genezing van Semi Permanente make-up

Net als de voorzorg en nazorginstructies is deze informatie van groot belang voor u om te lezen!

De huid is ons grootste orgaan, deze is dag en nacht in werking en er vindt (afhankelijk van de leeftijd) elke 28 dagen een celdeling plaats in de opperhuid. Dit betekent dat gemiddeld elke 28 dagen er een nieuwe huidlaag (opperhuid) wordt gecreëerd en de oude huidlaag verdwijnt.

De Semi Permanente make-up behandeling wordt net in de bovenste laag van de Dermis (lederhuid/middelste huidlaag) geplaatst, op de grens van de overgang van de Epidermis (opperhuid/bovenste huidlaag) naar de Dermis (lederhuid). Dit heet de papillaire laag. Deze laag heeft een golfvormig structuur en is de ideale laag waar het pigment in gepigmenteerd dient te worden.

Door de celdeling vervaagd de Semi Permanente make-up na de eerste behandeling gemiddeld 20% tot 50%. Dit is afhankelijk van het huidtype, de conditie van de huid, de leefstijl van de klant en de nazorg.

Wilt u de pigmentatiekleur intenser dan een natuurlijke intensiteit dan kunt u kiezen voor een nabehandeling. Dit mag tussen 6 en 8 weken na behandeling. Tijdens een nabehandeling worden de huidlagen nog extra gevuld met de gewenste pigmentkleur en de puntjes op de i gezet op plekken waar de huid de pigmentkleur heeft losgelaten.

Na de nabehandeling zal de pigmentatie na 1 tot 1,5 jaar mogelijk nog maar zacht zichtbaar en soms ook zo goed als weg zijn. Dit is een normaal proces. Daarom is het aan te raden om jaarlijks een touch up behandeling in te plannen om te kleur en vorm optimaal te houden.

Alle huiden zijn anders en elke huid heeft zijn eigen leven. Hier hebben wij als specialisten geen invloed op. U als klant echter wel. Daarom is het van groot belang dat u goed zorgt voor uw huid en alle nazorg instructies strikt opvolgt. Ons vak is handwerk en ook al gebruiken wij een machine om het pigment in de huid te plaatsen, wij kunnen niet door de huid heen kijken en gebruiken onze kennis en ervaring om te weten of we de juiste huidlaag hebben bereikt. Soms kan het zijn dat het pigment bij de ene huid veel sneller vervaagd dan bij de andere huid. Dit heeft te maken met leeftijd, conditie van de huid, het huidtype en de levensstijl van de klant zelf.

Dit betekent dat het in sommige gevallen voor kan komen dat er een 3e nabehandeling dient te worden ingepland voordat het gewenste resultaat wordt behaald. Echter komt dit zeer zelden voor en komt de klant na een nabehandeling in de meeste gevallen na een jaar pas weer terug voor een touch up.

Alle vervolgbehandelingen worden in rekening gebracht bij de klant, dit omdat ik geen invloed heb op het genezingsproces en ook niet weet hoe de klant is omgegaan met de nazorg van de behandeling.

Wenst u een nabehandeling? Dan dient deze altijd plaats te vinden tussen de 6 en 8 weken.

Ik wens u veel plezier met uw Semi Permanente make-up en hoop u nog jaren van dienst te mogen zijn.